Mahsul artıklarının işlenmesi ve toprak verimliliğinin restorasyonu
"NEXT ORGANİK SIVI GÜBRE", topraklarınızın verimliliğini etkili ve ekonomik bir şekilde geri kazanmanıza yardımcı olacaktır!
Toprağın bozulmasını önlemek ve toprak verimliliğini yenilemek için, yoğun tarımsal üretim yapılırken, organik madde içeriğinin açık dengesinin sağlanması gerekir. Modern koşullarda tarlalara uygulanan gübre miktarı on kat azalmıştır. Verimliliği korumak için gerçek bir fırsat, toprak için bir karbon kaynağı olarak saman ve diğer mahsullerin yan ürünlerinin kullanılmasıdır. Karbon içeriği açısından, 1 ton samanın katılması, 3 ton gübrenin katılmasına karşılık gelmektedir. Bilimsel araştırmalara göre, TBM'de pozitif bir humus dengesi sağlamak için, ürün rotasyon alanının 1 hektarına yılda 10-15 ton gübre uygulanması gerekmektedir. 30 c/da kışlık buğday verimi ile saman verimi ortalama 4-5 t/da'dır. Bu miktardaki samanı toprağa gömmek, 13-15 ton gübre verilmesine eşdeğerdir. Gübreleme için samanın sistematik kullanımı, toprağın fiziksel özelliklerini büyük ölçüde optimize eder: yoğunluğu azalır, nem ve hava geçirgenliği, su tutma kapasitesi artar ve yapı gelişir. Ayrıca yıllık saman ile hektar başına ortalama 25 kg potasyum, yaklaşık 12 kg azot, 104 gr çinko, 15 gr bor biyolojik döngüye geri döndürülmektedir.
Gübreleme için saman kullanırken, toprak mikroorganizmaları için bir besin kaynağı görevi gören azot için 10 kg aktif madde (a.i.) oranında her bir ton saman için azotlu gübrelerin uygulanması tavsiye edilir. Aksi takdirde, mikroorganizmalar humusun azotunu kullanmaya başlar ve onu yok eder. Genellikle kış döneminde saman %40-60 oranında ayrışır (toprakta yeterli miktarda nem ile).
Bu teknoloji, "NEXT ORGANİK SIVI GÜBRE" yardımıyla maliyette önemli ölçüde azaltılabilir ve hızlandırılabilir. Bu, hümik asitlere dayalı bir preparattır. Bitki kalıntılarının yok edilmesi, sayı ve aktivitelerinde önemli bir artış ve patojenik mikrofloranın baskılanması sürecinde spesifik mikroorganizmaların ilave katılımını teşvik eder. Üretken olmayan nitrojen kayıpları, genellikle %50-70'e varan keskin bir şekilde azalır. Toplam karbon ve azot, hareketli fosfor ve potasyum rezervleri artmaktadır. Azotlu gübre uygulama maliyeti azalır. Samanın bozunma oranı %80'e kadar çıkabilir.
Uygulama teknolojisi.
Hasat döneminde saman ezilir ve tarlaya eşit şekilde dağılır. Azotlu gübre (nitrat veya üre) serpme makinesi ile 3 - 5 kg ae oranında uygulanır. bir ton saman başına (standartın %30 - %50'si). Bir püskürtücü yardımıyla saman, 2 l / ha oranında "NEXT ORGANİK SIVI GÜBRE" ile işlenir (püskürtücü tipine bağlı olarak çalışma sıvısının akış hızı 200-300 l / ha'dır). Soyularak veya disklenerek 6-10 cm derinliğe gömülürler.Suyun buharlaşmasını azaltmak için püskürtme ile gömme arasındaki süre mümkün olduğunca kısa olmalıdır. En iyi sonuçlar, diskaro doğrudan püskürtücünün arkasından geldiğinde elde edilir. Hava sıcaklığı 30 °C'yi geçmemelidir
Üre kullanırken, bir tank karışımı da hazırlayabilirsiniz: üre (hektar oranı) + 2 litre. "NEXT ORGANİK SIVI GÜBRE" + 200-300 litre 1 hektar için su gerekir. Bir püskürtücü yardımıyla saman işlenir ve toprağa gömülür. ( NEXT ORGANİK SIVI GÜBRE ve amonyum nitrat tank karışımının hazırlanması önerilmez. )